امکان سنجی تولیدات علمی هوش مصنوعی بر مبنای آینده‌پژوهی در عرصه علم، فناوری و نوآوری در حکمرانی فرا تحلیل علم سنجی در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(زیر مجموعه همایش تحول دیجیتال و نوآوری باز)
کد مقاله : 1053-SNCONAS
نویسندگان
مریم طاهری *1، مریم سلامی2
1کارشناس مسئول دفتر اسناد و منابع علمی پژوهشگاه فناوری ارتباطات واطلاعات
2استاد تمام دانشگاه پیام نور مشهد
چکیده مقاله
هدف: ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺮرﺳﻲ وﺿﻌﻴﺖ ﺗﻮﻟﻴﺪات ﻋﻠﻤﻲ و حکمرانی علوم و فناوری و نو آوری تولیدات علمی در پژوهشگاه علوم و فناوری ایران در ﺣﻮزه ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﻲ ﻃﻲ ﺳﺎل ﻫﺎی 1380 تا 1401 و ﻣﻴﺰان ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ ﻋﻠﻤﻲ آﻧﻬﺎﺳﺖ.
روشﺷﻨﺎﺳﯽ ﭘﮋوﻫﺶ: این پژوهش از ﻧﻮع ﭘﮋوﻫﺶ ﻫﺎی ﺗﻮﺻﻴﻔﻲ - ﻛﺎرﺑﺮدی ﻋﻠﻢﺳﻨﺠﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش میدانی وﻛﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪای ﺑﻪ اﻧﺠﺎم رﺳﻴﺪه اﺳﺖ ﺑﺎ ﺟﺴﺘﺠﻮی اﻧﺠﺎم ﺷﺪه در ﭘﺎﻳﮕﺎه اﺳﻜﻮﭘﻮس1، درﻣﺠموع 8642514 ﻣﺪرک ﻃﻲ ﻣﺤﺪوده ﺳﺎل ﻫﺎی ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ در ﺣﻮزه ﻣﻮﺿﻮﻋﻲ ﻣﻮردﻧﻈﺮ ﺑﻪدﺳﺖ آﻣـﺪ ﺳـﭙﺲ از ﻃﺮﻳﻖ ﺳﺎﻳﻤﮕﻮ 2 و ﻧﻤﺎﻳﻪ ﻧﻮآوری ﺟﻬﺎﻧﻲ3 و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﺮمﻓﺰار اﻛـﺴﻞ4 و VOSviewer ﺗﺤﻠﻴـﻞﻫـﺎی ﻻزم روی آﻧﻬﺎ اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓﺖ.
یاﻓﺘﻪ ﻫﺎ: ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ پژوهشگاه علوم و فناوری ایران ، ﺗﻨﻬـﺎ 75/3درﺻـﺪ اﻧﺘـﺸﺎرات مقالات و پایان نامه های دانشگاهی ایران در ﺣـﻮزه حکمرانی فناوری و نوآوری علم ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﻲ را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص داده اﻧﺪ. پژوهشگاه علوم و فناوری ایران از ﻧﻈﺮ ﺗﻌﺪاد ﺗﻮﻟﻴﺪات ﻋﻠﻤﻲ در هر سال و ﺗﻌﺪاد ﻣﺪارک ﻗﺎﺑﻞ اﺳﺘﻨﺎد با ﺗﻮﻟﻴﺪ65672ﻣـﺪرک دارای رﺗﺒـﻪ اول در ایران اﺳـﺖ در زﻣﻴﻨـﻪ ﻫﻤﻜﺎری ﺑﺎ ﺳﺎﻳﺮ دانشجویان و محققان از ﻧﻈﺮ ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی علمی، ﺗﻌﺪاد اﺳﺘﻨﺎدﻫﺎی ﺗﻌﻠﻖﮔﺮﻓﺘﻪ، ﺗﻌـﺪاد اﺳـﺘﻨﺎد در ﻫﺮ ﻣﺪرک و ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ و از ﻧﻈـﺮ ﺗﻌـﺪاد ﺧﻮداﺳـﺘﻨﺎدی، در کشور نسبت به دیگر پایگاههای اطلاعاتی به طور مثال در پایگاه وب آو ساینس ﺟﺎﻳﮕـﺎه ﻧﺨﺴﺖ را دارد. پژوهشگاه علوم و فناوری ایران رﺗﺒﻪ اول را نسبت به دیگر پایگاههای اطلاعاتی داخل کشور از ﻧﻈﺮ ﺗﻌﺪاد ﺗﻮﻟﻴﺪات ﻋﻠﻤﻲ در ﺣـﻮزه ﻣﻮﺿـﻮﻋﻲ ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﻲ داراﺳﺖ
کلیدواژه ها
ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﻲ، پژوهشگاه علوم و فناوری ایران، ﻋﻠﻢ ﺳﻨﺠﻲ، ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ علمی
وضعیت: پذیرفته شده